TERUG NAAR
ARCHIEF SEIZOEN 2009-2010

OF NAAR
>>><<<


Vrijdag 29 januari 2010

'SPAANSE AVOND'

De Nederlandse pianist Yoram Ish-Hurwitz presenteert zichzelf de laatste jaren veelal in themaprogramma’s waarin hij zijn pianospel combineert met literatuur en theatrale middelen. Eerder boekte hij successen met zijn Liszt-project ‘Pelgrimsjaren’ rond "Les années de pèlerinage" en zijn optreden in de theatervoorstelling ‘De Pianist’ samen met acteur Edwin de Vries. Van gedeelten van beide projecten hebt u in de Bazel kunnen genieten.

 

Iberia: twaalf muzikale impressies van Spanje

 

 

Met zijn jongste project ‘Iberia’ treedt hij wederom buiten de perken van het traditionele pianorecital. In deze concertvoorstelling worden de twaalf delen van de gelijknamige pianocyclus van Isaac Albéniz (1860-1909) afgewisseld met een documentaire film van Jenneke Boeijink. Zij volgde de pianist naar Zuid-Spanje tijdens zijn zoektocht naar de inspiratiebronnen van de muziek, die in alles de sfeer ademt van Andalusië en flamenco. De theaterregie van Carel Alphenaar verbindt beide disciplines moeiteloos en geeft het geheel een lichtheid die men zelden in de klassieke concertzaal aantreft.

 

Wat zegt de pers:

Het is verrukkelijke muziek. (...) Ish-Hurwitz’ spel klinkt natuurlijk, ademend, dansant en fantasievol. De toonvorming is bijzonder verfijnd en kleurrijk.’ (Trouw)

‘Ish-Hurwitz’ uitvoering van Albéniz’ magnum opus is magistraal’ (Dagblad van het Noorden)

‘Ish-Hurwitz’s performance of Iberia is simply remarkable. (...) His phenomenal control not only evokes the vibrant life-essence of the Spanish locations and celebrations conjured by Albéniz, but is fully in service of the delicate impressionistic poetry of these pieces, in which the influence of Debussy is so clear.’ (SA-CD.net)

EXPOSITIE : Gaby van Baal, schilderijen


Vrijdag 29 januari 2010.

Kantoor Hekkelman Advocaten en Notarissen, Sickeszplein 1 (Apeldoornseweg) Arnhem.

Aanvang van het concert: 20.15 uur.

Zaal open: 19.30 uur.
Entree €15,- (€12,50) inclusief koffie of thee in de pauze.

Reservering (gewenst) via de receptie van
het kantoor: 026-377 7111.

Of tot 3 dagen voor de avond via aidebazel@dds.nl
Voor het kantoor is ruime parkeermogelijkheid.

Zie ook http://www.ish-hurwitz.nl

TERUG NAAR
ARCHIEF SEIZOEN 2009-2010

OF NAAR
>>><<<

Design Rudolf A. Bruil

 

t