TERUG NAAR ARCHIEF 2011-2012

>>><<<

 

Vrijdag 25 november 2011

 

Quirine Scheffers - viool
Ásdís Valdimarsdóttir - altviool
Mick Stirling - cello


Er zijn momenten in het leven dat ineens alles op zijn plek valt. Opeens is het er; het gevoel dat alles mogelijk is. Dat je niet hoeft uit te leggen wat je wilt. Dat die ene frase gewoon ontstaat, vanzelf!

Het overkwam de leden van het Quimias trio toen ze voor het eerst samen speelden. Het was duidelijk dat de chemie klopte en onvermijdelijk om samen als trio verder te gaan.

De individuele musici hadden reeds een indrukwekkende carriere als primarius van het Rubens Quartet, altvioliste van het Chilingirian Quartet en cellist van het Brindisi Quartet, alvorens zich te bundelen voor een nieuw avontuur met als innige wens de meest intieme vorm van kamermuziek -het strijktrio- en daarmee ook het ontdekken van dit zeldzame en uitdagende repertoire.

Quimias betekent “chemie” en staat voor datgene wat wij in de muziek tot uitdrukking willen laten komen en overbrengen aan ons publiek.

Originele tekst overgenomen van Quimias TrioZoltán Kodály (1882–1967)

Intermezzo

Ernö Dohnányi (1877–1960)

Serenade in C opus 10

P a u z e

Wolfgang Amadeus Mozart (1756– 1791)

Divertimento voor viool, altviool en cello in Es KV. 563

 

Expositie: Huib Tielens - schilderijen en keramiek


Huib Tielens woont en werkt in Arnhem. Hij schildert en maakt keramiek. Dat laatste doet hij ondermeer als lid van de Keramiek Groep Peter Krynen, waarvan de leden elkaar inspireren, met respect voor ieders identiteit. Zijn fascinatie: de dagelijkse ontroering en verwondering over het leven, de natuur en het spirituele daarin en dat zijn tevens zijn voornaamste inspiratiebronnen. Hij heeft een gevarieerde, spontane en voornamelijk intuïtieve werkwijze en is in zijn beelden lyrisch en bespiegelend. Hij wordt diep geraakt door de onbeholpenheid van mens en dier. Vaak krijgen in zijn werk mensen dierlijke, en dieren menselijke trekken. Doordat hij bij voorkeur details in zijn werk achterwege laat, daagt hij de toeschouwer uit om diens eigen fantasie te laten werken.

 


Vrijdag 25 november 2011

Kantoor Hekkelman Advocaten en Notarissen,
Sickeszplein 1 (Apeldoornseweg) Arnhem.


Aanvang 20.15 uur.
Zaal open: 19.30 uur.

En zoals gebruikelijk kunt u na afloop napraten onder
het genot van een goed glas wijn (€ 2.00).

Entree €17,50 (€15 studenten/CJP).
Inclusief koffie of thee in de pauze.

RESERVEREN:

Reservering (gewenst) via de receptie van
het kantoor: 026-377 7111.

Of tot 3 dagen voor de avond via
aidebazel@dds.nl

Voor het kantoor is ruime parkeermogelijkheid. 

TERUG NAAR ARCHIEF 2011-2012

>>><<<

Design, artwork en collages, Rudolf A. Bruil

 

t